Jolan uutuuskappale kehottaa pitämään huolta vaikeuksia kohdanneesta lähimmäisestä

Lataa ”Jola – Lakanoiden alta” MP3-formaatissa tästä
Lataa ”Jola – Lakanoiden alta” WAV-formaatissa tästä

Jolan uutuuskappale Lakanoiden alta julkaistiin tänään 22. elokuuta digitaalisissa musiikkipalveluissa. Biisi pyrkii jakamaan voimaannuttavaa sanomaa masennuksen kanssa painiville ja rankoista parisuhteen päättymisistä toipuville ihmisille. Artisti kehottaakin pitämään huolta lähimmäisistä, sillä koskaan ei tiedä milloin itse on avun tarpeessa. Kappaleessaan Jola kertookin kaivavansa kaverinsa vaikka lakanoiden alta ja vievänsä tämän kohti uusia positiivisia kokemuksia.

28-vuotias espoolaisartisti on tehnyt musiikkia omakustanteena jo muutaman vuoden ajan ja on julkaissut tätä ennen yhden ”Ei tukee” -nimeä kantavan singlen aiemmin kesäkuussa. Molemmat kappaleet löytyvät mm. Spotifysta, Apple Musicista, Deezeristä, Tidalista jne.

Kuka on Jola ja millaiseksi artistiksi miellät itsesi?

– Ajatus artistiudesta on kypsynyt pään sisällä ja haaveissa jo niin monen vuoden ajan, että Jolasta on kuoritutunut todella määrätietoinen ja periksiantamaton artisti. Kappaleiden on herätettävä kuulijassa tunteita, joten omissa biiseissä panostetaan sanotuksiin ja aiheet tulevat oikeista eri elämäntilanteen vaiheista ja ajatuksista. Haluan myös kannustaa ihmisiä tavoittelemaan unelmiaan, enkä halua kaunistella omaankaan elämään liittyviä asioita. Jolan tavoitteena on ennen kaikkea olla helposti lähestyttävä ja rehellinen artisti, jonka keikoilta ei puutu energiaa ja tunteita.

Millaista tyylisuuntaa musiikkisi edustaa?

– Sanoisin, että tyylilajini ajelehtii urbaanin popin ja räpin rajamailla. Tällä hetkellä biiseissä on räpin lisäksi laulua ja jotakin siltä väliltä.

Minkälainen Jola on henkilönä artistikuvan takana?

– Jola elää tunteella enemmän kuin järjellä. Kun mennään korkeella niin leijutaan pää pilvissä ja kun sieltä sitten tullaan ryminällä alas niin fiilikset saattaa olla maailmanlopun tasolla. Onneksi tämä on iän myötä hieman tasoittunut. Määrätietoisuus ja päättäväisyys on hyviä piirteitä sen suhteen, että asiat etenevät tehokkaasti ja usein aikataulussa, mutta aiheuttaa välillä konflikteja kun asioista vastaakin jokin muu, eikä asiat aina pysy aikataulussa. Lyhyt pinna on kehittämisen kohde. Jola on myös erittäin huumorintajuinen ihminen, joka ei ota itseään liian vakavasti ja ystävien kanssa pelleily saattaa joskus lähteä hieman sivuraiteille. Pyrin elämään joka päivä täysillä, nauramaan ja iloitsemaan enemmän. Rakastan matkustelua ja uusiin kulttuureihin tutustumista sekä Rieslingiä.

Mistä saat ideat biiseihisi ja miten itse luonnehtisit kappaleittesi aiheita?

– Jokaisessa biisissä on jokin oikeasti tapahtunut tarina taustalla. Aihe voi olla lähtösin omasta elämästä tai lähipiiristä. Käytän kuitenkin myös fiktiivisiä tarinoita ja värikynää kappaleissani, joten sieltä löytyy usein minulle tärkeä aihe, jonka ympärille rakennetaan tarina.

 

Kuvat: Daniela Pietikäinen