Hursti & Häkkilä – Köyhän miehen sävelet – Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, Google Play

koyhan-miehen-savelet-digicover

Kuuntele Spotifysta
Kuuntele Apple Musicista
Kuuntele Deezeristä
Kuuntele Tidalista
Lataa Google Playsta

Siirry valitsemaasi musiikkipalveluun klikkaamala palvelun logoa

Köyhän miehen sävelet on triplasinkku ja kooste viimeisen vuoden aikana julkaistuista ennen Pandoraa tehdyistä musiikkivideoista. Halusimme julkaista digipalveluihin yhdellä kertaa aiemmin käytännössä pelkästään musiikkivideoina Youtubesta löytyvät biisit. Köyhän miehen sävelet kuvaa Suomen nykyistä heikkoa taloustilannetta ja sen johdosta kärsiviä ja syrjäytyviä ihmisiä. Metsään taas on rauhallisempi rallatus, jossa lähdetään hetkeksi rentoutumaan kaupungin hälinästä ja ahdistuksesta. Puhdistus (feat. ODE) puolestaan kertoo siitä miten lopulta pistetään kehiin hallittu kaaos, eduskunta ja vallanpitäjät syöstään vallasta ja pistetään kaupunki palamaan.

Hursti & Häkkilä on parivaljakko, joka on tehnyt yhdessä musiikkia nuoresta iästään huolimatta jo vuosikymmenen ajan. Herra Hursti on paljasjalkainen Itä-Helsinkiläinen ja Häkkilän juuret puolestaan ovat syvällä susirajalla, Joensuussa.

Miesten yhteistyö sai alkunsa tavanomaiseen tapaan, osittain myös etäisyydestä johtuen, internetin ihmeellisessä maailmassa. Ensimmäinen yhteiskappale johti biisikierteeseen, josta herrat eivät ole päässet irti vielä tänäkään päivänä, vaikka elämäntilanteet ovat muuttuneet ja pojat kasvaneet matkan varrella miehiksi. Yhteisen musiikin myötä ystävysten välille on muodostunut saumaton yhteys, joka poikii jatkuvasti uusia toinen toistaan kovempia biisejä.

Duon osapuolten tyylit ja kirjoitustavat ovat hyvin erilaiset, mutta toisiinsa yhdistettynä ne muodostavat taianomaisen ja täysin omanlaisen, toisiaan täydentävän soundin. Kappaleita miehet työstävät laidasta laitaan, eivätkä he ole lukittautuneet vain yhteen tyyliin. Miehet ovatkin monipuolisia ja kykenevät työstämään varsin erilaisia biisejä.

Tämä kaksikko on ehdottomasti lupaavimpia nuoria kokoonpanoja tämän päivän suomiräp-skenessä. Kun tämä Pandoran lipas avataan, niin mitä tahansa voi vielä tapahtua.